Pikalinkit
Valikko

Tekemällä taitajaksi

Tervetuloa Variaan!

Järjestämme Variassa monimuotoista toisen asteen koulutusta nuorille ja aikuisille. Meillä on mahdollista opiskella 25 ammatilliseen perustutkintoon, aikuiskoulutuksena lisäksi useisiin ylempiin ammattitutkintoihin. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme räätälöityä koulutuspalveluja. Tällä hetkellä meillä on noin 3800 opiskelijaa, joista 2700 nuoria ja 1100 aikuisopiskelijoita.

Meillä opiskellaan ammattiin tekemällä oikeita töitä

Tavoitteenamme on antaa opiskelijoillemme työelämän vaatimat perustaidot, käytännön ammattitaito opitaan oikeissa työtehtävissä työpaikoilla. Kaikkiin perustutkintoihimme liittyy vähintään puoli vuotta työpaikoilla tapahtuvaa oppimista. Opiskelijamme tekevät jatkuvasti myös asiakastöitä.

Meiltä valmistuneet työllistyvät hyvin!

Teemme aktiivisesti yhteistyötä alueen työelämän kanssa. Opiskelijoidemme tulevat työnantajat pääsevät vaikuttamaan koulutustemme sisältöihin ja opettamaan työssäoppimisjaksoilla yrityksen tarpeiden mukaista osaamista.  Opetushallituksen vertailun mukaan Variasta valmistuneet työllistyvät parhaiten verrattaessa alueen muihin ammatillisiin oppilaitoksiin.

Meille on helppo saapua Vantaalta ja lähialueelta

Järjestämme toisen asteen koulutusta neljässä toimipisteessä, jotka sijaitsevat Vantaan juna-asemien tuntumassa. Aikuiskoulutus järjestetään pääosin Yrityspalvelupiste Leijassa ja elektroniikan tutkimustöitä tehdään Electriassa.

Meillä opiskelu on opiskelijalähtöistä..

Opiskelijamme valmistuvat perustutkintoon oman etenemissuunnitelman mukaan. Peruskoulupohjaisesta koulutuksesta ammattiin valmistutaan keskimäärin kolmessa vuodessa, yo-pohjaisesta koulutuksesta kahdessa vuodessa. Oman alan perusopintojen jälkeen opiskelijamme valitsevat kiinnostuksensa mukaan valinnaisuutta suuntaavan opintopolun.

…ja yhteisöllistä

Sen lisäksi että meillä opiskellaan tekemällä yhdessä, meillä myös vaikutetaan ja otetaan rennommin yhdessä. Varian opiskelijatoiminta on aktiivista, järjestämme ympäri vuoden tempauksia joiden suunnitteluun ja toteuttamiseen opiskelijat osallistuvat.

 

Opiskelijoidemme monipuolinen osaaminen näkyy myös näillä nettisivuilla; opiskelutilanteista otettujen valokuvien lisäksi Varian graafisen suunnittelun opiskelijat Veikko Salenius ja Sophia Dunkley ovat tehneet ammattialojamme kuvaavat pikselihahmot.

 

Varian toimipisteet