Pikalinkit
Valikko

Amazing race valtasi Aviapoliksen

The Amazing race valtasi Varian

 

No jos nyt totta puhutaan, niin ei ihan koko Variaa, mutta Aviapoliksen toimipisteen. Aviapoliksen ensimmäisen vuoden opiskelijoille on jo vuosien ajan järjestetty Amazing race –ryhmäytymistempaus, jossa opiskelijat pääsevät oman ohjausryhmänsä ja ryhmänohjaajansa kanssa kiertämään ympäritoimipistettä sijoitettuja tehtävärasteja. Tempaus käynnistyi myös tänään 25.8.2017 perjantaina klo 9:00.

                             ”Missä voit vaikuttaa koko Varian asioihin?” oli ensimmäinen vihje logistiikan ryhmälle 17B. Aika paha! Viesti kuitenkin johdatti opiskelijat opetusalajohtajan Matti Hallikaisen toimistoon. Sieltä upea kisa jatkui alakertaan, jossa kisattiin muun muassa siitä, kuka vaihtaa autonrenkaan nopeiten. Auto 17A –ryhmä hipoi jo kaikkien aikojen ennätystä ajalla minuutti ja yhdeksän sekuntia (1:09:14). Kauan sinulta meni vaihtaa kesärenkaat viime keväänä?

                             Renkaan vaihtajien vieressä pöydällä on kymmenen erilaista työkalua, joita kaikkia tarvitaan automekaanikkona. Kysymys kuuluukin, mitä niillä tehdään? Ylioppilastutkintopohjalta automekaniikkaa opiskelevat tunnistavat kaikki noin viidessä minuutissa. Itse tunnistin kaksi. Mikä on letkupihti ja mitä sillä tehdään?

                             Viereisessä logistiikan hallissa on myös ryhmä ykkösiä. He kuuntelevat, kun autoasennuksen ohjaaja Jari Meriläinen kertoo autotarvikkeiden kierrätyksestä. Paljon monimutkaisempaa kuin luulisi ja vääriä vastauksia tulee muutama, kunnes kukaan ei enää uskalla vastata Meriläisen kysymyksiin.

                             Toisella käytävällä tunnistetaan liikennemerkkejä, yhden niistä yläpuolella lukee ”Tätä et tiedä”.

                             Lentokoneasennuksen opettajat pitävät paperilennokkien pituuslentokilpailua. Kun opettaja Antti Myllylä kertoo ohjeet uusimmalle ryhmälle, ei niitä malteta edes kuunnella kunnolla loppuun, sillä

Uijuijuiuiiiiiii, mä oon mestari näis hommis! kuuluu jostain.

Meijä fysiikan ope näytti, miten se tehään, kuuluu toisaalta.

Okei, mä otan haasteen vastaan, kuuluu vielä jostain, kun Myllylä lupaa 20 extrapistettä, jos lennokin saa lentämään hallin vastapäiseen seinään asti.

Liikunnanopettaja Olli Väisänen vetää liikkasalissa lakanalentopalloa, joka aiheuttaa hilpeyttä nuorissa, mutta osoittautuu yllättävän vaikeaksi. Kun neljä eri ihmistä pitää kiinni yhtä monesta lakanan kulmasta, tulee samanaikaisesta liikkumisesta hyvin vaikeaa. Varialaiset pärjäävät kuitenkin hienosti. Onneksi tässä pallon saa ensin kopata ennen kuin tarvitsee laittaa sitä uudestaan liikkeelle.

                             Tempauksella opiskelijat tutustuvat paitsi toisiinsa myös muihin aloihin Aviapolisissa ja kaikilla on hauskaa.

Varian toimipisteet