Pikalinkit
Valikko

Tämä sivusto on tehty sinulle, joka aloitat opintosi Variassa uutena opiskelijana. 

Opinnot alkavat maanantaina 14.8.2017 toimipistekohtaisesti. Tarkemmat tiedot saat postitse tulevassa kirjeessä, jossa on mukana opiskelupaikan paikanvarmistuslomake. Paikanvarmistuslomake tulee palauttaa täytettynä ja allekirjoitettuna 29.6.2017 kello 15 mennessä kirjeessä olevaan osoitteeseen. 
 

Ammatillisen perustutkinnon opiskelijoille opetus ja ruokailu ovat maksuttomia, mutta oppikirjat ja opiskeluvälineet opiskelijan on kustannettava itse.

Ota ensimmäisenä opiskelupäivänäsi muistiinpanovälineiden lisäksi mukaan:
- Alkuperäiset koulutodistukset
- Peruskoulussa oppilaanohjaajan kanssa täytetty Tiedonsiirto perusopetuksesta toiselle asteelle -lomake (pääkaupunkiseutulaiset)
 

Ammatillisiin opintoihin sisältyy paljon valinnaisuuksia, joihin voit tutustua jo etukäteen. Voit valita opiskelujesi rinnalle myös lukio-opintoja sekä suorittaa ylioppilastutkinnon. Katso lisätietoja valinnaisuuksista sekä tutustu Variassa opiskeluun vasemmalla olevan linkkivalikon avulla. 

Huomioithan, että osalle aloista tulee hankkia opiskelu-/työvälineitä jo ensimmäisen opiskeluviikon aikana. Alakohtaiset hankinnat ja aloihin liittyvät lisätiedot näet alla kyseisen alan sivulta.
 

Joillakin aloilla voi olla terveydentilaa koskevia vaatimuksia opiskelijoiksi hakeville. Jos terveydentilasi tai toimintakykysi on heikentynyt, sinun kannattaa koulutuksen valinnassa erityisesti tarkistaa, onko opiskelijavalinnassa ja tulevissa opinnoissa asetettu tiettyjä terveydellisiä vaatimuksia, jotka voivat olla esteenä opiskelulle. Variassa nämä koskevat lentokoneasennuksen, logistiikan, sosiaali- ja terveysalan sekä turvallisuusalan koulutuksia. Lue lisää alakohtaisista terveydentilavaatimuksista.

 

Tervetuloa opiskelijaksi Variaan!

Varian toimipisteet